Kunst

In de vaste collectie vindt u een ruim aanbod van onder andere olieverfschilderijen, foto’s en beelden, terwijl in wisselende exposities een podium wordt geboden aan nieuwe talenten. Hieronder vind je het overzicht van de vaste kunstenaars die exclusief voor ECCE werken.

Bob Karhof // Fotografie //

Fotografisch vormgever Bob Karhof specialiseert zich in figuratieve weergaven van architectuur en landschappen. Het centrale thema van zijn werk is grootstedelijkheid. Hij heeft een methode ontwikkeld om fotografische….
Bekijk de kunstwerken

Brenda Vonk Noordegraaf  // Mixed media //

Brenda Vonk Noordegraaf heeft na de opleiding beeldende kunst en vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam grafisch ontwerpen gestudeerd aan de Koninklijke Academie van….
Bekijk de kunstwerken

Clara Bastian // Beeldend kunstenaar //

Vechthonden, dode vogels, een haai met bebloede bek, een huilend kind, …, mijn idee van wat mooi is wijkt vaak af van wat in het algemeen mooi wordt gevonden.
Bekijk de kunstwerken

Coppens // Beeldhouwkunst //

Bekijk de kunstwerken

Dennis Duinker // Fotografie //

Dennis Duinker legt de stadslandschappen en architectuur van Rotterdam op een esthetische en dynamische manier vast. Hij maakt foto’s met daarin altijd een grafische ingreep die….
Bekijk de kunstwerken

Hans Withoos // Mixed media //

Het vrije werk van professioneel fotograaf Hans Withoos bestaat uit gelaagdheid van fotografie. Tijdens zijn opdrachten en reizen heeft hij veel eigen foto’s gemaakt. Om zich te onderscheiden van anderen heeft….
Bekijk de kunstwerken

Jacques Kamminga // Schilderkunst //

Jacques Kamminga zijn sterke drang naar vrijheid en zelfstandigheid was een van de aanleidingen in de keuze voor het kunstenaarschap. Zijn inspiratie en gedachten worden niet gehinderd door enige vorm van….
Bekijk de kunstwerken

 

Jan Nass // Fotografie //

Als vervolg op de serie Havenlandschappen heeft Jan Nass inmiddels een nieuwe serie gemaakt, getiteld Stadslandschappen. In de drukte van de stad gaat Jan Nass op zoek naar nieuwe beelden. Als je goed kijkt, kun je…
Bekijk de kunstwerken

Jeroen Brouwer // Multimedia //

Jeroen Brouwer verwerkt in zijn grafiek indrukken die hij opdoet tijdens het reizen. Een samenstelling van papier en karton, gevonden onderweg, vormen de ondergrond. Daarnaast gebruikt hij ook foto’s die tijdens het reizen…
Bekijk de kunstwerken

Margot Maaskant // Schilderkunst //

Na haar afstuderen in 1997 aan de academie voor beeldende kunsten St. Joost te Breda is Margot Maaskant fulltime als beeldend kunstenaar aan de slag gegaan. Het werk van Maaskant is de laatste jaren…
Bekijk de kunstwerken

Marian van Steenoven (†) // Beeldhouwkunst //

De beelden van Marian van Steenoven kenmerken zich door kracht en elegantie. Kracht door eenvoud en elegant in de beweging. Marian was als beeldhouwster altijd bezig haar essentie vorm te geven….
Bekijk de kunstwerken

Marie Cécile Thijs // Fotografie //

Fotografe Marie Cécile Thijs is gespecialiseerd in portretfotografie en conceptuele fotografie. In haar werk zoekt ze naar intensiteit, diepte en illusie.
Bekijk de kunstwerken

Pieter Obels // Beeldhouwkunst //

Pieter Obels is opgegroeid in de polders van West-Brabant. Het landschap uit zijn jeugd is zijn grote inspiratiebron. Naast oorspronkelijke vormen zie je ook industriële en technische elementen terugkomen in zijn werk….
Bekijk de kunstwerken